Home
dsc00015.jpg
Fransen vangen haaien met levende honden PDF Print E-mail
Door: vliegende reporter   
dinsdag, 11 oktober 2005
Bewoners van het Franse eiland Réunion gebruiken levende honden en katten als aas bij de haaienvangst in de Indische Oceaan.
 Deze hond werd mishandeld voor de haaienvangst.  De stichting 30 miljoen vrienden heeft op het internet een petitie verspreid, gericht aan de minister voor Overzeese Gebieden, om een einde te maken aan de traditie.
Haken door poten
Voordat de dieren aan een hengellijn te water worden gelaten, slaan de vissers haken door hun snuiten en poten. Deze praktijk wordt al lange tijd gehanteerd, maar afgelopen weekeinde laaide de verontwaardiging op toen een jongen bij de plaats Sainte-Marie een als aas geprepareerd hondje had gevonden. Hij had het dier bevrijd van de haken en het naar een dierenarts gebracht. Zijn familie wil de hond adopteren, meldt De Telegraaf.
Katten
De dierenbeschermingsorganisatie SPA zei in een reactie dat de meeste gevallen niet bekend worden. Een woordvoerder zei dat niet alleen grotere honden, maar soms ook katten worden gebruikt.

Celstraf
Op het eiland in de Indische Oceaan geldt de Franse wetgeving. Wie dieren als levend aas gebruikt, riskeert twee jaar celstraf. Veroordelingen zijn er nauwelijks. Wie niet op heterdaad betrapt wordt, is niet te vervolgen omdat er dan meestal geen bewijs meer is, besluit De Telegraaf.
< Vorige   Volgende >