Home
img_0415.jpg
Bouwfraude, het loont. PDF Print E-mail
Door: Dr. Who   
vrijdag, 10 juni 2005
Vandaag was het dan zover. De uitspaak van de rechter in de al jaren slepende affaire bekend onder de naam “bouwfraude”.
 Miljarden zijn verdwenen in enkele zakken waar ze niet thuishoren. De samenleving is getild voor een godsvermogen. Grote villa's zijn verrezen. Veertien van de zestien verdachten zijn veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Heftig, zou je denken, maar waarom lachen de verdachten zich dan een slag in de rondte? Waarschijnlijk heeft dat te maken met de vonnissen welke ik u niet wil onthouden. Er werden boetes opgelegd variërend van enkele duizenden euro’s tot wel, ik heb het zelf gehoord, honderdduizend euro. Zo, daar zullen ze wel van wakker liggen…. De hoofdverdachte, de baas van Koop-Tjuchem, werd, schrik niet, hou je vast, veroordeeld tot 180 uur werkstraf wegens het omkopen van een ambtenaar. Ik neem aan dat hierover al het nodige vooroverleg is geweest en de nodige afspraken zijn gemaakt, het zal wel een taakstraf worden …..in de bouw.
Het leukste argument van de rechter is wel, alles voor 1997 is verjaard en alles van na 1998 daar branden wij onze vingers niet aan want dat is het pakkie aan van de NMA.
Als ergens de betekenis duidelijk wordt van het oud-hollands spreekwoord “misdaad loont”…..  

< Vorige   Volgende >