Home
img_2302.jpg
Wreed ritueel met honden in Bulgarije PDF Print E-mail
Door: onze vliegende reporter   
zondag, 22 mei 2005
Elk jaar in maart wordt in het dorpje Brodilovo (ca. 560km van Sofia) een vreselijk ritueel gepraktiseerd, welk niet alleen barbaars is maar ook illegaal.
Ze noemen het ‚Trihane na kuche’, wat zoveel betekent als ‚Draaiende hond’.  De inwoners van het dorp verzamelen zich bij een meertje. Enkele mannen hangen straathonden op aan een touw en trekken de hond drie tot vier meter omhoog. Dit touw wordt dan heel snel gedraaid. De doodsbange honden laten hun excrementen vallen (een natuurlijke stress- en angstreactie): de bewoners geloven, des te meer excrementen de dieren verliezen, des te beter de oogst wordt.

De honden worden daarna in het ijskoude water gegooid. Veel honden overleven dit niet: ze raken in shock en verliezen het bewustzijn in het water. De honden die dit wel overleven, nu, u kunt zich voorstellen wat ze doorstaan...
De gemeente van Brodilovo prijst dit schouwspel aan als een „eeuwenoude Bulgaarse traditie“. Maar ook Bulgarije heeft een dierenbeschermingswet: volgens art.75, par. 2 en 3 mag dieren geen onnodig leed toegevoegd worden. Ook mogen dieren niet misbruikt worden voor publieksvermaak, als ze pijn en/of verwondingen kunnen oplopen.

Op 5 maart 2005 vond de ‚Dog’s Spin’ weer plaats in Brodilovo. Onder de toeschouwers bevond zich deze keer toevallig een Zweedse Journaliste, welke later een artikel hierover schreef voor de Zweedse krant ‚Aftonbladet’. Daarop werd de Bulgaarse ambassade in Zweden overspoelt met telefoontjes, e-mail en faxen van Zweedse burgers, die hun afschuw toonden tegen zulke barbaarse praktijken.


Protesteer ook tegen dit wrede ritueel en stuur een mail of brief naar de Bulgaarse ambassade in :

Nederland:

Embassy of the Republic of Bulgaria
T.a.v. Zijne Excellentie Mr. Valentin Poriazov
Duinroosweg 9
2597 KJ The Hague
Fax. 070-358-46-88
mail :


België:

Embassy of the Republic of Bulgaria
T.a.v. Zijne Excellentie Mr. H.E. Emil Valev
Avenue Hamoir 58
1180 Uccle, Bruxelles
Fax: 02-375-84-94
mail:
of via het gastenboek van de ambassade website< Vorige   Volgende >