Home
img_1283.jpg
Minigeweer speelgoedsoldaat gevaarlijk wapen voor douane PDF Print E-mail
Door: Malle Eppie   
zaterdag, 29 januari 2011
Luchthaven Gatwick eist dat ’wapen’ opgestuurd wordt met post. Canadese passagiers werden op de luchthaven van Gatwick tegengehouden omdat ze een plastieken soldaatje bij zich hadden. 
Vooral het minigeweer van het figuurtje trok de aandacht. Het geviseerde pistool mag dan slechts zeven centimer lang zijn, het was voldoende voor het veiligheidspersoneel om het kleinood als een gevaarlijk wapen te bestempelen.

Post
Ken Lloyd had het beeldje samen met zijn vrouw gekocht in het Britse Royal Signals Museum. Het ging mis toen de doos met het ingepakte soldaatje de scanning passeerde. Overijverige veiligheidsbeambten vonden het plastieken pistool een potentieel gevaar. Het soldaatje moest het voortaan zonder geweer stellen want het Canadese koppel werd verplicht om het kleinood apart met de post naar het thuisfront te sturen. Vijf dagen later arriveerde het gevaarlijke wapen in Canada. Een woordvoerder van de luchthaven van Gatwick verklaarde na het merkwaardige voorval dat er een onderzoek zal ingesteld worden. (kve)
< Vorige   Volgende >