Home
dsc00836.jpg
Man geeft hond levende kittens te eten PDF Print E-mail
Door: Dr. Who   
zondag, 21 februari 2010
Wellington - Een 'dierenliefhebber' uit Nieuw-Zeeland werd tot 7 maanden cel veroordeeld nadat hij had bekend dat hij zijn hond levende kittens voerde. De man mag van de rechtbank ook 10 jaar lang geen huisdieren meer houden.
Aaron Mankelow (31) pleitte schuldig op de vijf aanklachten van dierenmishandeling. De man gaf toe dat hij levende kittens aan zijn pitbull gaf en de slachtpartij met zijn gsm filmde. De man heeft zich verontschuldigd en beweert zelfs een "dierenliefhebber" te zijn.
"Ik hou van katten. Ik hou enorm veel van alle dieren. Iedereen die mij kent weet dat ik van dieren houd." verklaarde de man aan een plaatselijke nieuwszender. Op de filmpjes is te zien hoe de hond de kittens één voor één aanvalt. Hij bijt ze en breekt hun botten. Één kitten overlijdt tijdens de opname van het filmpje. De kittens die erin slaagden om weg te lopen, pakte de man terug op en gooide ze weer naar de hond.

Aaron, vader van drie kinderen, beweerde dat het om een ongeluk ging. "Ik bevestigde alleen maar het verhaal van de dierenbescherming in de hoop dat het leven van mijn hond gespaard zou worden." De dierenbescherming noemt de man een grote leugenaar. Het filmpje op zijn gsm toont hoe de man vier kittens voerde aan zijn hond. De pitbull, PP genaamd, werd intussen ingeslapen.

Zijn zus verdedigde de dierenbeul. Volgens haar heeft hij die gruwelijke daad gepleegd door zijn alcoholprobleem en waren de kittens toch al ziek.
Bron: Het Nieuwsblad
< Vorige   Volgende >