Home
dsc00500.jpg
Chinees legt kind aan ketting PDF Print E-mail
Door: Dr. Who   
zaterdag, 06 februari 2010
Steeds meer ouders in China leven in angst omdat ze bang zijn dat hun kind wordt ontvoerd. Een foto van een vastgebonden jongetje riep deze week veel afschuw op.
De tweejarige Lao Lu is door zijn vader aan een boom gebonden met een ijzeren ketting.
Veel mensen spreken van kindermishandeling. De vader van de peuter, de 42-jarige riksjabestuurder Chen Chuanliu, legde echter uit dat hij geen kinderopvang kan betalen en het jongetje daarom noodgedwongen moet meenemen naar zijn werk.

Omdat vrijwel overal kinderontvoerders op de loer liggen, besloot hij zijn zoontje maar aan de ketting te leggen. Lao wacht tot zijn vader klaar is met werken en hem losmaakt. Hij is daardoor urenlang alleen op straat.

De Chinese peuter had ook een vierjarig zusje maar zij werd een maand geleden gestolen.

Ontvoering is in China aan de orde van de dag. Jaarlijks verdwijnen vele duizenden kinderen. Door de éénkindpolitiek worden jongetjes doorverkocht aan Chinese families die alleen een dochter hebben en opvolging zoeken voor bijvoorbeeld het familiebedrijf.

Maar ook meisjes worden steeds vaker ontvoerd. Omdat veel gezinnen alleen een jongen willen worden zwangerschappen regelmatig afgebroken als blijkt dat het om een meisje gaat. Hierdoor is er nu echter een groot tekort aan huwelijkspartners. Vooral boerenfamilies zoeken een meisje die hun zoon kan helpen met voortzetting van het bedrijf.
telegraaf.nl

< Vorige   Volgende >