Home
dsc00015.jpg
Gestolen baby dankt redster met een lach PDF Print E-mail
Door: De Artiest   
woensdag, 30 september 2009
De zes maanden oude Daniël heeft er sinds gisteren een tweede moeder bij: Rabia Toprak.De Utrechtse van Turkse afkomst is vanaf nu altijd welkom in de woning van de baby en zijn ouders Rudi en Ekatharine Keet in de wijk Ondiep.
Rabia, zelf twee kinderen, trof afgelopen zaterdagochtend een weerloze en verkleumde Daniël aan op de stoep bij haar winkel aan de Gangesdreef (Overvecht). Dat trieste beeld greep haar enorm aan. Ze twijfelde geen moment.

Als een echte moeder ontfermde ze zich over de zielige baby, die ruw door een onbekende man uit de kort daarvoor gestolen wagen van het gezin Keet was gezet.
Rabia wikkelde de dreumes in een deken, gaf hem een schone luier en een fles melk.
Uit dank voor haar warme hulp kreeg Rabia gisteren in het bijzijn van diverse media van Rudi en echtgenote Ekatharine een grote bos bloemen overhandigd. Dat was een voor beide partijen emotioneel moment.

Rabia was blij 'haar' baby weer te zien. ,,We waren heel nerveus'', vertelt haar echtgenoot in gebrekkig Nederlands. ,,Het is leuk dat we nu weten welke naam hij heeft.''
De dolgelukkige ouders van de half jaar oude Daniël, die zelf geen enkel benul had van het hele media-event, wilde via de mooie bos de 'redders' van hun gestolen kind bedanken. Moeder Ekatharine, van origine Russische: ,,Wat zij gedaan hebben, daar zijn geen woorden voor. Super. Geweldig.''
Bron: www.ad.nl

< Vorige   Volgende >